Premiéra hry Hašler! Hašler! Hašler!
Zbenice, So 30.8.2014 od 18 hod.

Zbenický zámek bude plný Hašlerek

Život Karla Hašlera je možné vidět jako dvouhlavou kartu.

Michal Boška prochází v postavě Karla Hašlera několika osudovými polohami

Co se komu vybaví, když se řekne hašlerka? Mnohým se začnou sbíhat sliny na silně aromatický bonbon a vůbec nepřemýšlí o tom, kde se ten název vzal. Jiní si vzpomenou na tancovačky, kde jim muzikanti do rytmu hráli Hašlerky. Pravdu mají ti i oni. Oba názvy totiž souvisí s legendou a géniem české písničky Karlem Hašlerem. Okolnosti vzniku hašlerek i Hašlerek přibližuje Malá divadelní společnost Kostým při představení Hašler! Hašler! Hašler! aneb Písničky psané životem.

Premiéra tohoto hudebního monodramatu se bude konat v sobotu 30. srpna na Zámku ve Zbenicích u Milína od 18 hodin. Inscenace zavede diváky do doby První republiky i nacistického protektorátu, nahlédne do dramatických okamžiků života Karla Hašlera a potěší známými staropražskými písničkami i politickými kuplety tehdejší doby. Do postavy slavného písničkáře se vcítí Michal Boška, autorkou scénáře je Květa Drahokoupilová a scénickou hudbu složil a Hašlerovy písně na klavír doprovodí Přemysl Zíka.

Zbenický zámek zahájil rozsáhlou rekonstrukci opravou vstupního mostu. Svou návštěvou diváci podpoří návrat života do této raně barokní památky.

Bližší informace najdete na: http://www.divadlo-kostym.cz a http://www.restauratorstvi-ceska.wz.cz.

Soubory ke stažení pro novináře

Kliknutím na miniaturu zahájíte stahování souboru. Černobílé varianty jsou speciálně optimalizované pro černobílý tisk.

Oficiální plakát ke stažení (PDF) (3.51 MB)

Oficiální plakát ke stažení (PDF)

Fotografie ke stažení v tiskovém rozlišení ve formátu JPG

Fotografie ke stažení (2,01 MB)Fotografie ke stažení (780 kB)Fotografie ke stažení (1,22 MB)Fotografie ke stažení (758 kB)